A może zamiast kanapki z szynką i pomidorem – tosty z serkiem i gruszką?

Składniki na 6 porcji:

  •  Chleb tostowy pełnoziarnisty 12 kromek
  • serek homogenizowany waniliowy 250 g
  • miód 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie garść
  • gruszka 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • konfitura żurawinowa do dekoracji

Wykonanie:

Orzechy rozdrobnić, wymieszać z serkiem homogenizowany i miodem. Gruszkę obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu przez kilka minut. Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować serkiem homogenizowanym. Na każdą kromkę chleba wyłożyć 3 plastry gruszki i dekoracyjnie konfiturę żurawinową.

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy