Wafle pszeniczne wytwarzane są z najwyższej jakości pełnych ziaren wyłącznie polskiej pszenicy, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów.
Dzięki specjalnej technologii wypieku zawierają wszystkie najcenniejsze wartości odżywcze tego zboża. Jest to produkt idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę oraz stosujących dietę wysokobalastową.
Wafle pszeniczne charakteryzują się niską kalorycznością oraz bogactwem składników odżywczych – protein, węglowodanów, wapnia i magnezu. Ich cechą charakterystyczną jest jednaj nadzwyczaj wysoka zawartość błonnika, ok. 40% wyższa niż w przypadku wafli ryżowych. Dzięki tej właściwości wafle pszeniczne działają jak odkurzacz, wymiatając z organizmu zbędne produkty przemiany materii, regulując metabolizm oraz chroniąc przed chorobami układu pokarmowego. Zawarte w Waflach pszeniczne składniki, a przede wszystkim błonnik i białko, pomagają również zapewnić dobrą kondycję skórze, włosom i paznokciom.
Wafle pszeniczne GRANEX dotarły do redakcji baby-shower w samą porę – wtedy, kiedy wszystkie miałyśmy chęć coś przekąsić? Naturalne wafle pszeniczne? Dlaczego nie! Są bardzo smaczne, świeżutkie, chrupiące, pełne błonnika i wszystkiego dobrego – protein, węglowodanów, wapnia, magnezu. Można jeść bez obaw i … bez wyrzutów sumienia;) Zwłaszcza teraz, gdy lato już tuż tuż;)
Zdrowa przekąska dla przyszłych mam i matek karmiących. I w niewielkich ilościach dla bobasów, które już rozpoczęły przyswajanie glutenu.
Lekko słonawe, ale jak podaje producent – można je jeść z czekoladą;) Dla przyszłych mam to bułka z masłem;) My wypróbowałyśmy wiele wersji, ale na czekoladę się nie skusiłyśmy? Wszak ma być zdrowo, prawda?:)
Smacznego?
Nasza ocena – 4,5/5