1. Strona główna
  2. »
  3. NIEMOWLĘ
  4. »
  5. Karmienie
  6. »
  7. Jak podawać gotowe posiłki?

Jak podawać gotowe posiłki?

Gotowe posiłki dla małych dzieci to produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Co to oznacza w praktyce? To gwarancja, że posiłek jest dla dziecka bezpieczny.

fotokarty

Przygotowany został z produktów najwyższej jakości, a jego skład i sposób przygotowania uwzględnia specyficzne potrzeby żywieniowe malucha. Tak zwane „słoiczki” poddawane są szczegółowej kontroli na każdym etapie produkcji, tak aby rodzice mieli pewność, że podają dziecku posiłek najwyższej jakości.

Aby maluch mógł się w pełni cieszyć pysznym daniem, należy przestrzegać kilku prostych zasad. Oto one:

Odpowiednie przechowywanie

Duży wybór gotowych posiłków: zupek, obiadków oraz deserków, daje rodzicom możliwość urozmaicenia menu najmłodszych. To właśnie dzięki nim mamy możliwość podania dziecku posiłków zawierających warzywa lub owoce sezonowe nawet w środku mroźnej zimy. Jak to jest możliwe? Produkty, z których przygotowuje się zupki lub obiadki gotowane są na parze, a później sterylizowane i zamykane próżniowo w słoiczkach. Dzięki temu gotowe posiłki mają długi okres przechowywania. Zamknięte posiłki w słoiczkach powinno się przechowywać w temperaturze pokojowej – na półce, która nie jest wyeksponowana na działanie promieni słonecznych lub w szafce albo spiżarni. Ważne żeby było to suche miejsce.

Wielkość porcji

Gotowe posiłki są dostosowywane do potrzeb dzieci zarówno jeżeli chodzi o ich receptury, jak i objętość. Czasami jednak zdarza się, że najmłodszym nie dopisuje apetyt. Co wtedy zrobić? Najlepiej włożyć słoiczek z niewykorzystaną częścią posiłku do lodówki, gdzie można go przechowywać do 48 godzin.

Podziel się
Wszystko dla mamy i dziecka. Odwiedź sklep wyprawkowy - www.babymama.pl

Zobacz również

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments